Skip to main content
      

Introductie reisgids en chauffeur

Door: Jeannet Kleine Schaars en Siem Kersten

Onze vaste reisgids Georges en chauffeur Afif zijn essentieel om onze terugreizen naar Libanon veilig en onvergetelijk te maken.
Bij aankomst op Rafic Hariri Airport in Beiroet staan ze klaar om ons te verwelkomen en onze bagage in te laden voor de eerste rit naar Hotel Aleph in Byblos.
Na het inchecken genieten we van een heerlijke Libanese maaltijd met uitzicht op een van 's werelds oudste havens, aan de Middellandse Zee.

Omdat het bij aankomst al avond is en in Libanon wordt betaald met de Libanese Pond (LBP), zorgt Georges ervoor dat iedereen contant geld heeft voor de drankjes die avond.
Op de tweede dag neemt Georges ons mee naar een wisselkantoor met de beste wisselkoers. Georges is onze steun en toeverlaat gedurende de hele reis.

introductie.850 31introductie.850 25
Met zijn humor, historische kennis en rustgevende uitstraling is hij de perfecte gids. Voorafgaand aan de reis bespreekt hij het reisschema met ons.
Hotelovernachtingen, entreekaartjes en maaltijden zijn inbegrepen. Tijdens de reis regelt hij alles voor ons, zodat we optimaal kunnen genieten van alle bijzondere ervaringen.

Afif zorgt ervoor dat we veilig kunnen reizen, zowel in het Unifil-gebied als op andere mooie plekken in Libanon.
We hebben de hele reis de beschikking over een luxe touringcar die zorgvuldig door hem is gekozen, en we kunnen met een gerust hart onze spullen in de bus achterlaten.
Hij zorgt er ook voor dat er altijd genoeg gekoeld drinkwater in de bus aanwezig is.

introductie.850 29introductie.850 3

Zo zijn Georges en Afif voor ons van wezenlijk belang om een veilige en onvergetelijke ervaring te maken van onze terugkeerreizen naar Libanon.

Hieronder stellen ze zich beide voor:

introductie.850 13

"Mijn naam is Georges Farah.
Ik ben archeoloog en onderzoeker en heb deelgenomen aan diverse opgravingen in het stadscentrum van Beiroet. Ook geef ik les in de Fenicische taal aan de universiteit.
Sinds 1995 heb ik een licentie van het Ministerie van Toerisme en werk ik als professionele reisgids voor mijn eigen reisbureau in Libanon, genaamd Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ik spreek meerdere talen, waaronder Frans, Engels, Duits en inmiddels ook een beetje Nederlands. Een van mijn hobby's is numismatiek, oftewel muntkunde.
Meestal organiseer ik groepsreizen, maar de veteranenreizen met Stichting VVL zijn speciaal en extra bijzonder."

introductie.850 28
© Gerrit Kracht

"Mijn naam is Afif Fakher Al Dien.
Ik werk al vele jaren als touringcarchauffeur in de toeristische sector. Daardoor ken ik alle mooie plekjes in Libanon.
Veilig rijden staat voor mij voorop, wat niet altijd even makkelijk is in Libanon.
Ik woon zelf in het zuiden, dus ik ben bekend met de wegen en de plaatsen die we tijdens een veteranenreis bezoeken. In mijn vrije tijd ben ik het liefst bij mijn familie en kleinkinderen.
Als er geen toeristen zijn, help ik mijn zoon in zijn bedrijf."

introductie.850 10introductie.850 16