Forgetfulness
Forgetfulness is a form of freedom
Great man
The great man has two hearts – one bleeds, the second one endures
Remembrance
Remembrance is a form of meeting
Possessions
You give but little when you give of your possessions. Its when you give of yourself that you truly give
Joy of sorrow
When either your joy of your sorrow becomes great, the world becomes small
Give unasked
It is well to give when asked, but it is better to give unasked, through understanding

Gibran Kahlil Gibran werd op 6 januari 1883 in Bisharri in Libanon geboren. Hij stierf op 10 april 1931 op 48-jarige leeftijd in New York.

Met zijn poëtische werken schreef Gibran geschiedenis: vooral zijn boek De Profeet (1923) is zeer geliefd geraakt en wordt tot op de dag van vandaag door velen gebruikt als persoonlijke bijbel.

Kahlil_Gibran_1.jpgIn de Arabische wereld in Kahlil Gibran vooral bekend als vrije denker en schrijver, een van de weinigen mannen van zijn tijd die schreef met een liefde voor het kijken over grenzen en verschillen heen. Hij schreef evenveel in het Engels als in het Arabisch, veelal korte verhalen en prozaïsche gedichten. In tegenstelling tot de conventionele Arabische literatuur is Gibrans werk zeer toegankelijk, ook voor religieuzen en hen die zich thuis voelen in het atheïsme. Zijn reputatie als centraal figuur in de moderne Arabische literatuur is nooit betwijfeld.

Naast schrijven schilderde Gibran veelvuldig; in zijn boeken zijn veel afbeeldingen van zijn kunstwerken te vinden. Zijn schilderijen en tekeningen zijn verspreid over de hele wereld, terwijl zijn boeken zijn vertaald in meer dan 25 talen.

Het Gibran-museum, voorheen het klooster van Mar Sarkis is een biografisch museum in Bsharri Libanon 120 kilometer van Beiroet.

Gibran 850 91

Het is opgedragen aan de Libanese schrijver, filosoof en kunstenaar Kahlil Gibran. Het museum was een oude grot waar sinds de 7e eeuw veel kluizenaars hun toevlucht zochten.

introductiel 850 3Gibran 850 1Gibran 850 2
1914 The Family of the Artist                                                       1923 The Divine World