Skip to main content
      
Forgetfulness
Forgetfulness is a form of freedom
Great man
The great man has two hearts – one bleeds, the second one endures
Remembrance
Remembrance is a form of meeting
Possessions
You give but little when you give of your possessions. Its when you give of yourself that you truly give
Joy of sorrow
When either your joy of your sorrow becomes great, the world becomes small
Give unasked
It is well to give when asked, but it is better to give unasked, through understanding

Gibran Kahlil Gibran

Gibran Kahil Gibran is door zijn werk en overtuigingen een voorbeeld van wat onze stichting ‘Veteranen voor Libanon’ nastreeft: het overbruggen van landen en culturen, zorg voor anderen en het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling en kansen.

Wie is: Gibran Khalil Gibran (1883-1931) is een in Libanon geboren dichter, schrijver en schilder en één van de belangrijkste auteurs van de moderne Arabische literatuur.
Zijn boek ‘De Profeet’ (1923) werd vertaald in 100 talen en staat in de top 10 van meest vertaalde boeken in de geschiedenis.
Gibran wordt beschouwd als de derde best verkopende dichter aller tijden, na Shakespeare en Lao-Tzu (Laozi). Zijn werken zijn beschreven als ‘een artistieke nalatenschap aan mensen van alle naties’.

Kahlil_Gibran_1.jpg

Gibran wordt in Libanon nog steeds gevierd als een literaire held. Hij ligt te rusten in Bsharri, Noord-Libanon.
Zijn kennis van de bloedige geschiedenis van Libanon, met zijn vernietigende factiestrijd, versterkte zijn geloof in de fundamentele eenheid van religies.
Gebaseerd op de jaren dat hij in de Verenigde Staten en Frankrijk woonde, streefde Gibran ernaar om culturele en menselijke conflicten op te lossen door de barrières tussen Oost en West te overstijgen en de samenleving te hervormen.

In de Arabische wereld in Gibran Kahlil Gibran vooral bekend als vrije denker en schrijver, een van de weinige mannen van zijn tijd die schreef met een liefde voor het kijken over grenzen en verschillen heen. Hij schreef evenveel in het Engels als in het Arabisch, veelal korte verhalen en prozaïsche gedichten. In tegenstelling tot de conventionele Arabische literatuur is Gibrans werk zeer toegankelijk, ook voor religieuzen en hen die zich thuis voelen in het atheïsme. Zijn reputatie als centraal figuur in de moderne Arabische literatuur is nooit betwijfeld.

Het Gibran-museum, voorheen het klooster van Mar Sarkis is een biografisch museum in Bsharri Libanon 120 kilometer van Beiroet.

Gibran 850 91

Het is opgedragen aan de Libanese schrijver, filosoof en kunstenaar Gibran Kahlil Gibran. Het museum was een oude grot waar sinds de 7e eeuw veel kluizenaars hun toevlucht zochten.

introductiel 850 3Gibran 850 1Gibran 850 21914 The Family of the Artist                                                                  1923 The Divine World